Digitalni marketing

Analiziramo posjete Vaše stranice, kreiramo kampanje, strategiju i određujemo ciljeve.

Što je to digitalni marketing?

Digitalni marketing je naziv skupine aktivnosti kojima reklamirate Vaš proizvod, uslugu ili tvrtku putem Interneta i ostalih digitalnih medija. Brojne su strategije digitalnog marketinga, a jedna od najvažnijih je oglašavanje na tražilicama – što Vam mi možemo omogućiti. To je oblik oglašavanja koji uključuje prezentaciju oglasa na prvim stranicama tražilice.

Google Adwords

Svake sekunde se na Google-u pretraži otprilike 40.000 pojmova. Google Adwords je servis koji nam omogućuje postavljanje oglasa na Google. Marketing na tražilicama se sastoji od dva važna čimbenika: SEO optimizacija web stranice i oglašavanje na tražilicama.

Bitno je znati da će Vaš oglas biti prikazan na način da odaberete najvažnije ključne riječi. Za primjer, ako prodajete polovne automobile, precizno ćete pronaći sve korisnike koji će upisati “prodaja polovnih automobila”. Na taj način će se Vaš oglas prikazati samo korisnicima koji su Vama bitni. Ostali korisnici Google-a Vaš oglas neće vidjeti.

Google Adwords funkcionira na način klika – ako su korisnici kliknuli na Vaš oglas, tada će se taj klik naplatiti.

webinet digitalni marketing

Koje su prednosti Google Adwords oglašavanja?

Određivanje budžeta

Za svaki Vaš oglas postavljate cijenu koja Vam odgovara. Google nikada neće preći onaj budžet koji vi odredite. Ako se odlučite dnevno potrošiti 100 kuna, nakon dosega limita oglas se više neće prikazivati.

Upravljanje vremenom

Možete izabrati u kojem dijelu dana će se oglasi prikazivati. Ako vidite da su Vaši kupci najaktivniji između 13 i 18 sati, postavit ćemo oglas da se prikazuje samo u tom vremenu.

Ciljanje(targeting)

Ako ciljate na publiku koja se nalazi u Varaždinu, u točno određenom kvartu i koristi Android uređaje, to je moguće učiniti. Ciljati se može na točno određenu skupinu ljudi za koju mislite da će Vaša stranica biti zanimljiva i privlačna

webinet digitalni marketing

Google Analytics

Još jedan bitan dio digitalnog marketinga je Google Analytics je besplatni alat koji nam pomaže za uvid u naše korisnike. Korištenjem Analyticsa možete dobiti podatke o tome gdje se Vaši posjetitelji nalaze, koje uređaje koriste, kako su došli do web stranice itd. U poslovanju je važna svaka informacija o posjetiteljima, a najbolji alat za ispuniti te zahtjeve je Google Analyitcs.

Ovaj alat je usko vezan sa Google Adwords kampanjama. Kako biste ispravno kreirali kampanju i došli do potencijalnih kupaca, morate znati kako se ponašaju korisnici koji su posjetili Vašu web stranicu. Taj dio nam je uvelike olakšan ako već imamo analizu postojećih posjetitelja i prema njima možemo kreirati buduće kampanje. Google Analytics nam može pomoći i pri oglašavanju na društvenim mrežama